Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
info@preskoly.sk
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Potravinárstvo, gastronómia

Zloženie potravín a potravinových surovín

od Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková z vydavateľstva Vydavateľstvo OSVETA júl, 2019 SK jazyk

37,23 €
-17%

Zloženie potravín a potravinových surovín

od Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková z vydavateľstva Vydavateľstvo OSVETA júl, 2019 SK jazyk

Autor: Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková
Vydavateľstvo: Vydavateľstvo OSVETA
Rok vydania: júl, 2019
EAN: 9788080634759
Počet strán: 588
Typ tovaru: Pevná väzba bez prebalu, lesklá
Jazyk: slovenský
Rozmery: 176,0x250,0x0,0 mm
Žáner: Potravinárstvo
ISBN: 978-80-8063-475-9
Tovar posielame do 3 pracovných dní
Objednajte dnes a tovar pravdepodobne odošleme v stredu 1.10.2025
45,- €*
-17%
Naša cena 37,23 €
Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Zloženie potravín a potravinových surovín (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)

Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi vlastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viacerým biochemickým, chemickým a fyzikálnym zmenám. Znalosť týchto procesov umožňuje zmeny v potravinách regulovať a usmerňovať žiaducim smerom. Vyžaduje si to však dostatočné vedomosti o skutočnom (chemickom) zložení základných surovín pre potraviny a poznanie možných vzájomných interakcií jednotlivých zložiek. Tieto poznatky sú dôležité aj pre odborníkov, ktorí sa zaoberajú kontrolou kvality potravín. Záujem o zloženie potravín narastá aj u bežných konzumentov. Výživové poradenstvo sa často zakladá na dlhoročných skúsenostiach a vedomostiach z rôznych oblastí výživy, ale globalizácia vo svete potravín kladie zvýšené nároky na chemické vzdelanie aj u výživových poradcov.Cieľom autoriek prekladanej knihy je oboznámiť odborníkov v oblasti kontroly potravín, lekárov, odborníkov na výživu, študentov študujúcich príslušné odbory, ale aj širokú verejnosť o zložení najdôležitejších skupín potravín.Potraviny a stravovanie patria do kategórie enormne medializovaných tém. Mediálny tlak na konzumenta je obrovský a aj keď sa vedecké poznatky o potravinách a výžive každým dňom rozširujú a prehlbujú, vo virtuálnom svete sa šíri čoraz viac nezmyslov a marketingových poloprávd. Proti nim sa dá bojovať iba nevedomosťami, posilnením chemických základov vedy o výžive a účinnou osvetou. Pevne dúfame, že táto kniha bude malým príspevkom v boji na strane pravdy.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum
Ukážka z knihy 530,1 kB pdf 26.08.2019

Recenzie

Zatvoriť
Vrazdoku 2
Podaj prst

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Zloženie potravín a potravinových surovín (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Stolničení v kostce (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Potraviny a nápoje v kostce, 2. vydání (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Young Explorers 2 iTools (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Young Explorers 1 iTools (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Nejlepší vína České republiky 2022/2023 (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Bezpečnosť potravín (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)První republika u stolu (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Young Explorers 1 Teacher's Resource Pack (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Young Explorers 2 Teacher's Resource Pack (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Sushi (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Technologie v kostce (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Alternativní potravinové sítě: Česká cesta (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Young Explorers 2 Teacher's Book - Metodická príručka (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Pravopis nejen pro školu I. (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Zařízení provozoven v kostce (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Nové stolničení v kostce (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Československé masné výrobky (3. rozšířené vydání) (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Young Explorers 1 Teacher's Book - Metodická príručka (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Moderní kuchyně ve společném stravování (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Rozprávková babička (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Rozprávkový deduško (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Fyzikálne vlastnosti potravín (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Gastronomický slovník v kostce (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Nové receptúry a technológia prípravy pokrmov v závodnom stravování (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Hrdinky Příběhy významných českých žen (audiokniha) (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Beton (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Anděl pro Floriána (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Veselá zvířátka (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)Šnúra na šarkana 30 m (Judit Süli, Zuzana Bujdošová, Anna Sobeková)