Hľadať

 Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?

Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
info@preskoly.sk
Kategórie
  Knihy beletria Rodina, zdravie a medicína Zdravá výživa

Sendviče na zdravie!

od Igor Bukovský; Petra Gálisová; Ivana Mesárošová z vydavateľstva AKV - Ambulancia klinickej výživy, s.r.o dot máj, 2016

  • Sendviče na zdravie! (Igor Bukovský; Petra Gálisová; Ivana Mesárošová)
  • Sendviče na zdravie! (Igor Bukovský; Petra Gálisová; Ivana Mesárošová)
  • Sendviče na zdravie! (Igor Bukovský; Petra Gálisová; Ivana Mesárošová)
13,90 € 10,87 €
Zľava: 22%

Sendviče na zdravie!

od Igor Bukovský; Petra Gálisová; Ivana Mesárošová z vydavateľstva AKV - Ambulancia klinickej výživy, s.r.o dot máj, 2016

Autor: Igor Bukovský; Petra Gálisová; Ivana Mesárošová
Vydavateľstvo: AKV - Ambulancia klinickej výživy, s.r.o
Rok vydania: máj, 2016
EAN: 9788089719020
Počet strán: 128
Typ tovaru: Špirálová, krúžková väzba
Jazyk: slovenský
Rozmery: 0,0x0,0x0,0 mm
Žáner: Varenie, nápoje, diéty
ISBN: 978-80-89719-02-0
Vydanie: 1
Tovar posielame do 3 pracovných dní
Objednajte dnes a tovar pravdepodobne odošleme v stredu 11.12.2019
Bežná cena 13,90 €
Zľava: 22%
Naša cena 10,87 €

Viac o knihe Sendviče na zdravie! (Igor Bukovský; Petra Gálisová; Ivana Mesárošová)

Rýchly život niekedy vyžaduje rýchle riešenia. Rýchle riešenia môžu byť aj rozumné, bezpečné a dobré. Rýchle jedlá tiež.
Dr. Igor Bukovský s dvomi šarmantnými kolegyňami vytvorili silnú autorskú zostavu, ktorá pripravila novú knihu z dielne AKV. Nájdete v nej veľa zaujimavých a nových informácií, ale hlavne mnoho výborných nápadov na jedlo, ktoré si môžete pripraviť na cestu, do práce, do školy, či na vandrovku – sú to fakt chutné sendviče na zdravie! :)

Čo nájdete v knihe?

  • 36 inšpiratívnych receptov na zdravé sendviče
  • Originálne kombinácie – prekvapivé chute
  • Novinky zo sveta výskumu výživy a zdravia
  • Overené pravdy versus módne trendy – nedajte sa!
  • Vláknina a mikróby – nikto nemôže byť bez nich zdravý!

Dr. Bukovský vám najskôr vysvetlí
 

  • prečo v záplave dnešných chaotických informácií stále platí, že celozrnné pečivo a chlieb sú lepšie ako výrobky z bielej múky
  • ako si správne vybrať pečivo a chlieb
  • prečo stúpa výskyt potravinových alergií a senzitivít
  • aký je najnovší kalorický dôvod na celozrnné a prirodzené potraviny
  • kto a prečo naozaj potrebuje bezlepkovú diétu
  • ako a komu môže bezlepková diéta aj škodiť.


Recepty
 

  • sú v knihe rozdelené do 9 kapitol: • Koža • Oči • Nervy • Kosti • Tráviaci systém • Pre deti • Srdce • Cukrovka • Celiakia
  • všetky recepty sú zostavené tak, aby podporovali zdravie orgánov a systémov, ktorým sú určené
  • recepty pre vybrané diagnózy môžu byť súčasťou podpornej liečby
  • recepty pre deti – určite ich potešia aj rozosmejú a povzbudia do zdravých alternatív ˘

Kniha si vás získa svojim moderným a originálnym spôsobom spracovania:
 

  • ľahko dostupné suroviny
  • jednoduchá príprava
  • kreslená schéma všetkých sendvičov
  • každý recept vás nadchne krásnou fotkou
  • plnofarebná tlač
  • obľúbená a praktická hrebeňová väzba
  • grafické informácie o obsahu mlieka, histamínu, vápnika a železa
  • rozšírený obsah prístupný cez QR kódy
  • osvetový leták pre potreby ľudí s celiakou – aj v PDF formáte na webstránke AKV

Nedajte teda náhode veľkú moc nad svojím životom a zoberte si so sebou vždy jedlo, ktoré bude zdravé a chutné. Odteraz sa už nemôžete na nič vyhovárať! :)

 

 

Ukážka z knihy: Sendviče na zdravie!

 

Lepok, gyfosát, lektíny, pomoc!

Aj vy ste už čítali alebo počuli tvrdenia o tom, že pšenica spôsobuje viac ochorení ako alkohol, fajčenia a kyanid dokopy. Internet je tým zamorený, vyšlo o tom niekoľko kníh a zjavilo sa aj množstvo celosvetovo uznávaných "expertov" na glutén a pšenicu. Patrí k nim Lady Gaga, Victoria Beckham, Oprah Winfrey, Gwyneth Paltrow, MIley Cyrus, aby sme spomenuli aspoň niektoré hviezdy tejto témy. A smečuje Novak Djokovič so svojou knihou. V ich tieni skromne pochodujú dr. Perlmuttera a dr. Davisa, z ktorých môže človek nadobudnúť dojem, že pšenica pochádza z pekla, a ak ju hneď neprestaneme jesť, ľudstvo nedožije už ani najbližšie dve generácia. Pozrime si 5 najčastejších tvrdení proti pšenici či obilninám všeobecne a priložme k nim fakty. 

 

Tvrdenia: glutén je pre každého človeka toxický!

Realita

  • cca 1% svetovej populácie môže trpieť celiakiou
  • 0,3 % (talianske výskumy) až 6% (dr. Fasano) môže trpieť neceliatickou gluténovou senzitivou
  • to znamená, že asi 93% ľudí dokáže glutén bez ťažkostí tolerovať

Riziká "módy" bez lepku"

  • Väčšina bezlepkových potravinových výrobkov má väčší obsah kalórií, cukru, škrobu a tuku ako klasické potraviny. Preto nie je pravda, že z bezlepkových potravín sa prirodzene chudne!
  • Neodhalená celiakia u ľudí, ktorým bezlepková diéta potlačí príznaky, ale nikdy nebudú vyšetrení, správne diagnostikovaní a nebudú v diéte takí dôslední, ako by mali byť pri svojej diagnóze, povedia k vysokému celoživotnému riziku vzniku rakoviny lymfatického systému (lymfóm)
  • Nedôslednosť v príprave a narábaní s bezlepkovými potravinami v zariadeniach verejného stravovania v rámci obyčajnej "módnej vlny" = vážne riziko pre celiatikov! (Stačí, aby pre celiatika naložili v kaviarni bezlepkový zákusok nástrojom, ktorý má na sebe čo len omrvinky lepkového zákusku, a jeho črevo dostane dávku "jedu" - je to, akoby nedodržal diétu a jeho črevná sliznica sa bude niekoľko dní či týždňov znovu dávať dokopy! Ak sa mu takáto kontaminácia hocikde zopakuje čo len raz za týždeň, je to akoby žiadnu diétu nedodržiaval.)

Tvrdenie: lektíny pšenice poškodzujú zdravie!

Realita

  • existujú stovky až desaťtisíce rôznych lektínov
  • obsahujú ich: - obilniny, - strukoviny, - solanínová zelenina, - všetky rastliny, - mlieko, - mäso, - vnútornosti a krv zvierat, - baktérie, - plesne, -hadie jedy a podobne.
  • niektoré sú pre človeka toxické, iné majú veľmi priaznivé účinky (napr. protirakovinové účinky lektínov z klíčkov pšeničných zŕn)
  • mnohé lektíny sa rozkladajú fermentáciou a tepelnou úpravou potravín
  • účinky potravinových lektínov nie sú dostatočne preskúmané, takže poplašné správy o nich sa nezakladajú na faktoch
5,0 z 5 (1x)

Recenzie

Zatvoriť
Blanka O. 24. máj 2018

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Sendviče na zdravie! (Igor Bukovský; Petra Gálisová; Ivana Mesárošová)