Italská kuchařka
od Eva Ferarra, Jan Antonín Pacák z vydavateľstva RADIX s.r.o. 2004
Italská kuchařka
od Eva Ferarra, Jan Antonín Pacák z vydavateľstva RADIX s.r.o. 2004
Autor: | Eva Ferarra, Jan Antonín Pacák |
Vydavateľstvo: | RADIX s.r.o. |
Rok vydania: | 2004 |
EAN: | 9788086031507 |
ISBN: | 978-80-86031-50-0 |
Počet strán: | 246 |
Typ tovaru: | Brožovaná bez prebalu, lesklá |
Jazyk: | český |
Rozmery: | 122x200x24 mm |
Žáner: | Varenie, nápoje, diéty |
Vydanie: | 1 |
Viac o knihe Italská kuchařka (Eva Ferarra, Jan Antonín Pacák)
Autorka prežila dvadsať rokov v južnom Taliansku a ako Češka sa snažila byť ako ostatní talianskej manželky. Veľmi skoro pochopila, že jedlo je pre Talianov pravdepodobne najdôležitejšou vecou v živote a porekadlá, že láska prechádza žalúdkom, nie je ani trochu nadnesené - muža nestačí jednoducho nasýtiť, ale jedlo musí byť skutočne dobré.Tak nazbierala od početných manželových príbuzných, susediek a kamarátok recepty . Po návrate do Čiech začala tá "úžasná jedlá, ktoré vyžadujú minimum peňazí a času, zato veľa fantázie" skúšať so svojimi pražskými kamarátkami. A opäť mala úspech. Zrejme preto, že jej kuchárka nie je len nejakou sumarizáciou receptov, ale postihuje aj "filozofiu" talianskej kuchyne a necháva nahliadnuť aj do zákulisia talianskej rodiny.