Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
info@preskoly.sk
Kategórie
  Knihy beletria Populárno-náučná literatúra

Slovenské syrárske špeciality

od Karol Herian z vydavateľstva OZ Vidiecky parlament na Slovensku 2024 SK jazyk

Slovenské syrárske špeciality

od Karol Herian z vydavateľstva OZ Vidiecky parlament na Slovensku 2024 SK jazyk

Autor: Karol Herian
Vydavateľstvo: OZ Vidiecky parlament na Slovensku
Rok vydania: 2024
EAN: 9788081413384
Počet strán: 124
Typ tovaru: pevná
Jazyk: SK Slovenský jazyk
Žáner: Populárno- náučná
Dostupnosť: Vypredané
Naša cena 28,62 €
Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Slovenské syrárske špeciality (Karol Herian)

Milí výrobcovia a priatelia našich domácich syrárskych špecialít, dovoľujeme si Vám ponúknuť bližšie informácie o problematike výroby našich syrárskych špecialít, ktoré boli publikované v rôznych našich časopisoch. Naše Slovenské syrárske špeciality majú veľmi dlhú tradíciu a je potrebné si udržiavať tieto tradície a neustále ich zveľaďovať, t. j. udržiavať a zlepšovať ich kvalitu i rozširovať sortiment samotných syrov.

 

Však práve tieto špeciality môžu byť i jedným zo Vašich zdrojov príjmov, prispejú pritom aj k obohateniu svojho regiónu, pomôžu agroturistike a určite i výrobcom urobia radosť. Medzi naše syrárske špeciality možno zaradiť najmä našu bryndzu, oštiepok a parenice No tých tradičných výrobkov najmä z ovčieho mlieka bola celá rada.

 

V minulosti to boli najmä tvrdšie zrejúce syry ako napr. i pôvodná tvrdá bryndza, a celá rada polotvrdých syrov ako Klenovecký syrec, Karpatský syr, Toporecký, atď., ale i srvátkový syr Urda, a veľmi obľúbená bola a je i samotná žinčica. Do týchto špecialít sa postupne zaradili i mnohé čerstvé mäkké syry pod rôznymi názvami.

 

Do syrárskych špecialít možno zaradiť i kozie syry, ktoré si získavajú čoraz väčšiu obľubu a raritou sú i krásne tzv. figurálne syry z pareného cesta a vytvarované do krásnych figúr, alebo syrových tort. Takéto syrárske špeciality sa prevažne robia na menších syrárňach, alebo farmách a salašoch a to nielen z ovčieho, ale i z kozieho a kravského mlieka.

 

V tejto publikácii sú príspevky, ktoré dopĺňajú technológiu výroby Slovenských syrárskych špecialít z knižnej publikácii „Výroba syrov“ a sú tam aktuálne informácie zo života najmä na ovčích farmách a prevádzkach. Tieto informácie sú dôležité pre prax a sú tam naznačené problémy a ich riešenia. Veríme, že môžu pomôcť našim malým spracovateľom sa lepšie zorientovať a pomôže im to pri ďalšej práci. Taktiež dúfame, že sa nám spoločne podarí postupne získať väčšie spoločenské uznanie i aj aktívnejšiu pomoc riadiacich orgánov.

Recenzie

Zatvoriť
Vrazdoku 2
Podaj prst

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Slovenské syrárske špeciality (Karol Herian)Srdce Evropy (Audiokniha - Čte Petra Bučková, Johanna Tesařová a Pavla Horáková) (Karol Herian)Bod zlomu (Karol Herian)O lietajúcich strojoch - Rozprávky z povetria (Karol Herian)Miloš Štědroň - Bandita pro brněnskou baladu (Karol Herian)Erbovní mapa hradů, zámků a tvrzí Čech, Moravy a Slezska 17 (Karol Herian)Sedem rokov medzi nami (Karol Herian)Technologie přípravy pokrmů 2 (Karol Herian)Švýcarsko: Malá země s velkými příběhy (Karol Herian)Miliónový časy. Povídky pro Adru (Karol Herian)Vinnetou Komplet Box (audiokniha) (Karol Herian)Technologie přípravy pokrmů 1 (Karol Herian)Sounds Like Love (Karol Herian)Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek třetí - Online marketing (Karol Herian)Sezónní ovoce v naší kuchyni (Karol Herian)Nové receptúry a technológia prípravy pokrmov v závodnom stravování (Karol Herian)