Zdravé a chutné mňamky
od Kate Allinson, Kay Featherstone z vydavateľstva Ikar, a.s. október, 2020
Zdravé a chutné mňamky
od Kate Allinson, Kay Featherstone z vydavateľstva Ikar, a.s. október, 2020
Autor: | Kate Allinson, Kay Featherstone |
Vydavateľstvo: | Ikar, a.s. |
Rok vydania: | október, 2020 |
EAN: | 9788055173221 |
ISBN: | 978-80-551-7322-1 |
Počet strán: | 272 |
Typ tovaru: | Viazané knihy |
Jazyk: | slovenský |
Rozmery: | 189x246x24 mm |
Edícia: | Příroda |
Žáner: | Zdravý spôsob života, Kuchyňa, domácnosť, záhrada |
Vydanie: | 1 |
Viac o knihe Zdravé a chutné mňamky (Kate Allinson, Kay Featherstone)
CHUDNUTIE NEBOLO NIKDY TAKÉ CHUTNÉ
Vynikajúce sýte jedlá
Jednoduché metódy bez neporiadku
Recepty, ktoré zakaždým fungujú
Kniha obsahuje všetko, čo potrebujete, aby ste si vychutnali chutné jedlo každý deň v týždni – od rýchlych raňajok a jedál v strede týždňa po piatkové napodobneniny obľúbených jedál z reštaurácií, nedeľný pečený obed a sladké dobroty.
„Táto kniha vás bude sprevádzať jednoduchými ingredienciami a technikami, ktorých pomocou bude varenie hračka. Dodá vám kontrolu nad vašou kuchyňu, aby ste v nej mohli tvoriť zoštíhľujúce zdravé jedlá, vďaka ktorým nebudete musieť viac siahať po spracovaných tučných jedlách. Na všetky recepty sme neskutočne hrdé a dúfame, že proces ich tvorenia budete mať rovnako radi ako ich výsledky.“
KATE a KAY
Z anglického originálu PINCH OF NOM preložila Mgr. Karolína Kráľovičová.
Ukážka z knihy:
VÝDATNÉ anglické WRAPY
Tento vajcový wrap plnený výdatnými, ale nízkokalorickými klasickými raňajkovými prísadami, bude revolučnou zmenou vo vašej desiate a povedzme si úprimne... aj v neskorom nočnom maškrtení! Poskytne vám pôžitok, no ráno sa nezobudíte s pocitom viny. Teda... aspoň nie viny z toho, čo ste zjedli predchádzajúci večer!
Týždenné potešenie
POČET PORCIÍ 1
1 stredne veľké vajce morská soľ a čerstvo pomleté
čierne korenie nízkokalorický olej v spreji
2 pokrájané huby
1 pokrájaný plátok slaniny 4 cherry rajčiaky pokrájané na štvrtky (alebo 3 PL pečenej fazule)
1 uvarená a pokrájaná klobása s nízky obsahom tuku 10 g nastrúhaného čedaru so zníženým obsahom tuku
Rozšľaháme vajcia, dobre ich ochutíme soľou a korením a odložíme nabok.
Panvicu vystriekame olejom a položíme na sporák na stredný plameň. Vložíme do nej huby, slaninu a cherry rajčiaky a všetko opečieme. Tesne pred tým, ako je slanina opečená, primiešame pokrájanú klobásu a fazuľu (ak ju použijeme namiesto rajčiakov). Panvicu s opečenou slaninou odstavíme a odložíme nabok.
Čistú panvicu s nepriľnavým povrchom vystriekame olejom, dáme na sporák na stredný plameň a vylejeme do nej rozšľahané vajcia. Zvýšime ohrev na vysoký stupeň a vajcia opekáme, kým nestuhnú. Potom vajcový wrap obrátime a opečieme aj z druhej strany. Wrap bude veľmi tenký, preto sa bude opekať iba zopár minút.
Vyberieme ho z panvice a položíme na tanier. Na jednu polovicu poukladáme prísady tvoriace plnku, ktorú posypeme syrom. Wrap zrolujeme alebo preložíme, prekrojíme na polovicu a podávame.