Hľadať

 Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?

Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
02 / 44 633 762
Kategórie
  Knihy beletria Dejiny a fakty Dejiny Česka a Slovenska

Utajovaná história slovenskej kuchyne

od Róbert Ihring z vydavateľstva Eko-Konzult dot január, 2018 SK jazyk

15,- € 11,16 €
Zľava: 26%

Utajovaná história slovenskej kuchyne

od Róbert Ihring z vydavateľstva Eko-Konzult dot január, 2018 SK jazyk

Autor: Róbert Ihring
Vydavateľstvo: Eko-Konzult
Rok vydania: január, 2018
EAN: 9788080792770
ISBN: 978-80-8079-277-0
Počet strán: 280
Typ tovaru: viazaná
Jazyk: slovenský
Rozmery: 210x300 mm
Podtitul: Bol Kolumbus klamár?
Žáner: Dejiny Slovenska a Československa
Vydanie: 1
Tovar posielame do 3 pracovných dní
Objednajte dnes do 12:30 a tovar pravdepodobne odošleme vo štvrtok 17.6.2021
Bežná cena 15,- €
Zľava: 26%
Naša cena 11,16 €

Viac o knihe Utajovaná história slovenskej kuchyne (Róbert Ihring)

Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia oficiálne maďarské, a žiaľ i naše učebnice. Ani legendárny svätý Štefan, na ktorého sú Maďari takí pyšní, by nikdy nebol bez Slovákov kráľom Uhorska, atď. Málokto ale vie, že aj dejiny gastronómie v Uhorsku, a teda aj na Slovensku boli úplne iné, ako je to popísané v múdrych knihách. Ako sa teda stravovali naši predkovia obyčajný ľud a šľachta? Ako vznikli mnohé u nás obľúbené recepty? Tradície, maškrty a aj unikátne recepty. Skade sa zobrali na Slovensku moriaky ešte pred objavením Ameriky? Bol Krištof Kolumbus klamár? Priniesli kukuricu, fazuľu, tekvicu ap. do Európy až španielski moreplavci? Viete, že svetoznáma maďarská klobása je vlastne slovenský vynález? Viete, že aj u nás na Slovensku sa zbierali, jedli a aj exportovali do sveta najdrahšie huby sveta? Prečo nie sme pyšní na našu domácu slovenskú kuchyňu? Len ju nepoznáme alebo nemáme dostatok národného sebavedomia? Prvá kniha o aristológii v slovenčine, bohato farebne ilustrovaná (291 obr.).

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum
Ukážka z knihy 1,25 MB pdf 02.03.2020

Recenzie

Zatvoriť
Necukrím, chudnem od Petra Ondrašáková
OBJAVTE VESMÍR s interaktívnou sadou

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Utajovaná história slovenskej kuchyne (Róbert Ihring)