Hľadať

 Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?

Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
info@preskoly.sk
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Múčniky, pečenie

Kváskovanie. Recepty z kvásku

od Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau z vydavateľstva Plutos Company, s.r.o dot 2016

  • Kváskovanie. Recepty z kvásku (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)
  • Kváskovanie. Recepty z kvásku (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)
  • Kváskovanie. Recepty z kvásku (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)
  • Kváskovanie. Recepty z kvásku (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)
  • Kváskovanie. Recepty z kvásku (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)
29,90 € 22,36 €
Zľava: 25%

Kváskovanie. Recepty z kvásku

od Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau z vydavateľstva Plutos Company, s.r.o dot 2016

Autor: Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau
Vydavateľstvo: Plutos Company, s.r.o
Rok vydania: 2016
EAN: 9788097208523
Počet strán: 345
Typ tovaru: Pevná väzba
Jazyk: slovenský
Rozmery: 170x240 mm
Žáner: Kuchárske knihy
Tovar expedujeme do 3 pracovných dní
Objednajte dnes a tovar pravdepodobne expedujeme v stredu 25.9.2019
Bežná cena 29,90 €
Zľava: 25%
Naša cena 22,36 €
Túto knihu si môžete zakúpiť aj s 40 % cenovým zvýhodnením. Kniha má drobné nedostatky: ošúchaný obal. Cena zvýhodnenej knihy je 17,94 € a presnejšie informácie vrátane obrázkov tejto konkrétnej knihy sa dozviete tu.

Viac o knihe Kváskovanie. Recepty z kvásku (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)

Pozor, v roku 2017 nám autorky prinášajú novú knižku Kvaskovanie 2.

 

Varíme a pečieme s láskou s kváskom.

 

Kniha plná úžasných jedál, ktoré už len pohľadom dokazujú, že kváskovať sa oplatí. Nájdete v nej recepty od odborníčok a aktívnych kváskových pekárok zo Slovenska i z Čiech.

 

Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí majú problémy s trávením, alergie, intolerancie, alebo vyhľadávajú kvalitu a zdravý životný štýl. Začiatky nahrádzania kvasníc kváskom sú často obdobím plného otázok, na ktoré potrebujete poznať odpoveď, aby vaše kváskové dielo vyšlo tak, ako má. Lenže ako sa máte vyznať v rôznych informáciách na internete, ktoré sa vzájomne odlišujú?

 

Nemusíte už viac hľadať, v tejto kuchárskej knihe nájdete o kvásku a kváskovaní všetko od A do Z :-)

 

V knihe nájdete pestrú paletu 65 sladkých i slaných jedál napečených, navarených alebo usmažených pomocou kvásku. Výbornou správou je, že kváskovanie je vhodné aj pre celiatikov, v knihe je aj samostatná kapitola úžasných bezlepkových chlebov a iných jedál. Kniha je určená nielen pre vás už kváskujúcich ľudí, ktorí sa chcete dozvedieť nové a osvedčené recepty z kvásku, ale aj pre vás úplných začiatočníkov, ktorí sa podľa knihy naučíte ľahko a dobre kváskovať. Perfektné je, že v knihe okrem množstva zaujímavých receptov nájdete aj návod, ako si svoj kvások založíte, ako sa oň máte starať, ďalej tipy a triky pri práci s lepkovým i bezlepkovým cestom, ba dokonca aj popis chýb chleba a aj kvásku, ktoré môžu pri pečení nastať. V receptoch je všetko pekne a postupne vysvetlené, dokonca aj s fotkami postupu, aby ste vedeli, ako má cesto priebežne vyzerať.

 

Jednoducho zhrnuté: konečne komplexná kniha zameraná na kvások a kváskovanie.

 

V tejto unikátnej kuchárskej knihe nájdete:

  • 65 receptov z kvásku
  • Bezlepkové recepty z kvásku
  • Ako urobiť kvások
  • Ako sa starať o domáci kvások
  • Celá výroba kvásku
  • Príprava kvásku pred pečením
  • Chyby chleba a kvásku počas pečenia
  • Kvások a jeho zdravotné účinky
  • História kvásku
  • Zaujímavosti o kvásku
  • Ďalšie tipy a triky pri pečení a varení s kváskom

Prečo je pečenie z kvásku lepšie ako z droždia?

Pretože keď varíte a pečiete z kvásku:

  • Viete čo jete
  • Chutí to ako od babičky
  • Je to zdravšie pre deti a celú rodinu
  • Je to vhodné pre HIT a celiatikov a odporúčané pre diabetikov
  • Je to stráviteľnejšie pre naše telo
  • Odkysľuje náš organizmus
  • Je to trvanlivejšie
  • Vyženie nudu a vnesie vášeň k pečeniu

Kvások nie je droždie a kvasené je iné než kysnuté. Kvások prospieva nášmu organizmu oveľa viac než droždie. Keď varenie a pečenie s kváskom vyskúšate, pochopíte...

 

Ukážka z knihy: 

 

AKTIVÁCIA USUŠENÉHO KVÁSKU

 

Kvások vysypeme do misky, najlepšie sklenený a pomaly zalievame vodou za stáleho miešania do konzistencie redšieho cesta. Necháme prebudiť pri izbovej teplote.

V momente, keď vidíme aktivitu kvásku - bublinky, kvások dokŕmime ako zvyčajne a necháme pri izbovej teplote 9-12 hodín. Následne je kvások pripravený na rozkvasenie.

 

ZAMRAZENIE KVÁSKU

 

Kvások si nadávkujeme čajovou lyžicou na tanierik a vložíme do mrazničky na cca 2 hodiny. Malé kôpky na povrchu spevnejú a zostanú pekne samostatne. Zamrznuté kôpky premiestnime do uzatvárateľnej nádoby a dáme naspäť do mrazničky.

 

AKTIVÁCIA ZMRAZENÉHO KVÁSKU

 

Jednu kôpku kvásku zalejeme 50g mierne vlažnej vody a necháme vo vode pri izbovej teplote rozmraziť. Rozmrznutý kvások dokŕmime múkou a necháme pri izbovej teplote 9-12 hodín. Následne je pripravený na rozkvasenie.


Dôležité:


Je viacero metód starostlivosti o kvások. Jedna z metód radí uchovávať v chladničke len 1-2 PL kvásku a použiť ho celý do štartéra v recepte. Po prekvasení štartéra si z neho odobrať 1-2 PL kvásku naspäť do nádoby v chladničke.

 

Táto metóda má však viac nevýhod:

 

• Ak zabudneme zo štartéra kvások odobrať naspäť do chladničky, o kvások prídeme, pretože sme ho celý použili v recepte.

 

• Ak budeme piecť zo štartéra, ktorý je z inej múky než je materský kvások, vznikne nám mix rôznych múk. Nový kvások už nebude čisto ražný, ale napr. pšenično-ražný. Ak chceme mať 100% čisté kvásky, v chladničke by sme mali mať každý kvások vo zvlášť nádobe. O kvásky z rôznych typov múk sa stará totižto rozdielne.

 

Preto v tejto knihe odporúčame sa starať o kvások nasledovne: V pohári v chladničke si nechávame 2-3 PL materského kvásku a po odobratí 1-2 PL do štartéra v recepte si kvások v pohári dokŕmime s 1 PL múky a 1 PL vody. Necháme niekoľko hodín pri izbovej teplote prekvasiť, pričom viečko na pohári necháme len voľne položené. Následne viečko dotiahneme, kvások odložíme do chladničky a venujeme sa štartéru v recepte. Takto predídeme strate kvásku z dôvodu zabudnutia odohrania si na ďalšie pečenie a takisto si uchováme druhovú čistotu kvásku (budeme mať stále čisto ražný kvások a nie ražno špaldovo-pšeničný).

4,8 z 5 (19x)

Recenzie

Zatvoriť
Jana 10. máj 2019
Vyborne spracovana kniha s praktickými receptami, radami, fotkami. Ďakujem
Mária B. 26. december 2018
Mária B. 26. december 2018
Eva H. 25. júl 2018
Tejto knihe Dakujem za vonu a chut nazho slovenskeho domova v dalekej Kanade.
Zuzana H. 11. júl 2018
vynikajúca kniha
Lala 29. máj 2018
Dakujem za knihu, konecne kniha ktoru pouzivam pravidelne v kuchyni. Kvaskovanie ma chytilo a velmi bavi, v knihe su uzasne recepty so zrozumitelnym popisom. Odporucam!
Jana K. 26. máj 2018
Super kniha
silvia 25. máj 2018
Kniha je super, odporúčam kúpiť si rovno aj ošatku.
Hana S. 25. máj 2018
výborná kniha...aj keď kváskujem už tri roky,prečítala som ju na jeden hlt...zdokonalila som sa...odporúčam...
Petra 24. máj 2018
Juraj C. 24. máj 2018
Vynikajuca knižka, máme aj prvý diel... Pečieme (ale nielen podľa toho) rozličné chlebíky, dobroty, aj knedlíky apod. Parádička, kúpenské drožďové chleby "odkapú"+splesnivejú za 2-3dni, tu 7 dní nie je problém. Obvykle sa zje ale skôr.
Helena K. 24. máj 2018
S nákupom a rýchlosťou dodania som bola spokojná. Odporúčam.
Miroslava N. 24. máj 2018
Miroslava N. 24. máj 2018
Janka V. 24. máj 2018
Elena V. 24. máj 2018
Odporucam
Martina 24. máj 2018
Oplatilo sa, veľa dobrých receptov
Jana 24. máj 2018
Rychle poslanie,kniha neznicena pekna
Betka 23. máj 2018
Vyborna kniha, naozaj sa oplati kupit.
Učebnice

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Kváskovanie. Recepty z kvásku (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)