Hľadať

 Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?

Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
02 / 44 633 762
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Tématické kuchárky

Veľká kniha o pečení chleba

od Kolektív z vydavateľstva IKAR, a.s dot 2015 SK jazyk

Veľká kniha o pečení chleba

od Kolektív z vydavateľstva IKAR, a.s dot 2015 SK jazyk

Autor: Kolektív
Vydavateľstvo: IKAR, a.s
Rok vydania: 2015
EAN: 9788055145839
ISBN: 978-80-551-4583-9
Počet strán: 144
Typ tovaru: Pevná väzba bez prebalu, lesklá
Jazyk: slovenský
Rozmery: 210,0x260,0x15,0 mm
Žáner: Varenie, nápoje, diéty
Vydanie: 1
Dostupnosť: Vypredané
Bežná cena 14,90 €
Zľava: 25%
Naša cena 11,16 €

Viac o knihe Veľká kniha o pečení chleba (Kolektív)

Návrat k tradíciám, uprednostňovanie biopotravín a miestnych surovín, ale aj labužníctvo a kulinárske nadšenie vedie k tomu, že čoraz viac ľudí si pečie doma vlastný chlieb.

 

Všetkým, ktorí sa chcú pustiť do chlebového dobrodružstva, prinášame 60 receptov, podľa ktorých možno ľahko upiecť pšeničný, špaldový alebo tmavý chlieb a rozmanité pečivo.

 

Dobroty – ochutené bylinkami alebo sladké, korenisté či s jemnou chuťou, vláčne alebo chrumkavé, ako sú špaldovo-tekvicový chlieb, orechovo-mandľový chlieb s olivami, trojaká štóla, jablkový chlieb, žemle so slaninou alebo čerešňové žemle – navodia v každej kuchyni tú pravú atmosféru vidieka!

 

Ukážka z knihy:


Chlieb s lososom


PRÍSADY

 

na 1 chlieb
10 g čerstvého droždia ■ 250 g pšeničnej múky (T405) ■ 250 g ražnej múky (T930) 1 KL soli ■ 100g filety z lososa


Droždie pomrvíme do 50 ml vlažnej vody a necháme asi 5 minút odpočívať.

Do misy preosejeme oba druhy múky. Lososa potrháme vidličkou alebo rozmixujeme. Potom k múke pridáme lososa, soľ a 300 ml vlažnej vody a vymiešame na hladké cesto nadstavcom ručného mixéra najprv pri najnižších, potom pri najvyšších obrátkach.
Pridáme zarobené droždie a cesto na pomúčenej doske dôkladne premiesime.

Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

Potom cesto ešte raz dôkladne premiesime a pomúčenými rukami z neho vytvarujeme okrúhly bochník.
Chlieb necháme ďalšiu hodinu kysnúť, medzitým vymastíme plech na pečenie. Rúru predhrejeme na 250 °C (teplovzdušnú rúru na 220 °C). Chlieb pečieme na strednej priečke asi 25 minút.


Recenzie

Zatvoriť
Underground Revoluce od František Kotleta
Sám sebe šéfom od Rachel Bridge

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Veľká kniha o pečení chleba (Kolektív)