Hľadať

 Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?

Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
info@preskoly.sk
Kategórie
  Knihy beletria Rodina, zdravie a medicína Zdravá výživa

Skroť svoj cukor

od Richard P. Jacoby; Raquel Baldelomar z vydavateľstva Eastone s.r.o. dot október, 2015

9,99 € 7,39 €
Zľava: 26%

Skroť svoj cukor

od Richard P. Jacoby; Raquel Baldelomar z vydavateľstva Eastone s.r.o. dot október, 2015

Autor: Richard P. Jacoby; Raquel Baldelomar
Vydavateľstvo: Eastone s.r.o.
Rok vydania: október, 2015
EAN: 9788081092763
Počet strán: 200
Typ tovaru: Pevná väzba bez prebalu, lesklá
Jazyk: slovenský
Rozmery: 145,0x207,0x0,0 mm
Žáner: Zdravie, štýl života
Formát: A5
ISBN: 978-80-8109-276-3
Tovar posielame do 3 pracovných dní
Objednajte dnes a tovar pravdepodobne odošleme vo štvrtok 26.11.2020
Bežná cena 9,99 €
Zľava: 26%
Naša cena 7,39 €

Viac o knihe Skroť svoj cukor (Richard P. Jacoby; Raquel Baldelomar)

Trpíte problémami, ktoré vám lekári nevedia diagnostikovať? Záhadnými pocitmi v končekoch prstov, tŕpnutím a mravčením v končatinách, svrbením, pálením či bolesťami chodidiel, neustále tečúcim nosom, ochromujúcimi bolesťami hlavy, častými poruchami trávenia, náhlymi zmenami nálady a energie, pretrvávajúcim pocitom únavy?


Ak áno, možnou príčinou týchto problémov sú stlačené nervy. Pýtate sa, akoto súvisí s cukrom? Nuž, zjednodušene povedané, strava s vysokým obsahom cukru a jednoduchých sacharidov, obsiahnutých napríklad v bielej múke a vo väčšine priemyselne vyrobených potravín, spôsobuje v tele zápaly, v dôsledku ktorých vznikajú opuchy a tlaky na nervy. Tie môžu okrem už spomenutých ťažkostí neskôr spôsobiť nielen vážne ochorenia (demencia, Alzheimerova choroba, ALS, skleróza multiplex, autizmus, choroby srdca) ale aj vytrvalé bolesti. 


Kniha, ktorú držíte v ruke, je určená všetkým, ktorí už nechcú slepo počúvať propagandu, užívať množstvo liekov, žiť v bolestiach a umierať predčasne.

 

Začítajte sa do prehľadne a jednoducho spracovaných vedeckých poznatkov a dôkazov o vplyve cukru na ľudský organizmus a osloboďte sa od neho.

 

Ukážka z knihy:

 

ŠTVRŤTONOVÝ KANÁRIK

 

Cukrové tsunami


Zabudnime na metafory. Mali by sme riešiť to, čo je bolestne zjavné. Každý rok zje priemerný Američan viac než 72 kilogramov rafinovaného cukru.

Pod cukrom mám na mysli aj všetky -ózy a -itoly: glukózu, fruktózu, dextrózu, sorbitol, polyglycitol, galaktózu a ďalšie. Je ťažké zistiť, koľko .chemických zlúčenín cukru presne schválil americký Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) na použitie v potravinách, zubných pastách, vitamínových doplnkoch alebo nočných sirupoch proti prechladnutiu, ale je ich viac než len to, čo bežne označujeme ako ,cukor'. A to nepočítam spotrebu alkoholu. Výraz všadeprítomný sa javí ako príliš slabé slovo. Milujeme cukor; s lyžičkou cukru prehltneme čokoľvek.

Popritom sa u 40 až 50 % dospelých Američanov vyvinie cukrovka (najrizikovejšiu skupinu tvoria muži a ženy hispánskeho pôvodu, ako aj ženy tmavej pleti nehispánskeho pôvodu). Obezita je hlavným faktorom nárastu výskytu cukrovky u všetkých demografických skupín. Liečba a starostlivosť o diagnostikovaných pacientov stojí približne 174 miliárd dolárov ročne. Ak máte cukrovku, je u vás tiež dvakrát až štyrikrát vyššia pravdepodobnosť výskytu mŕtvice. To znamená, že váš mozog prestane uznávať nejakú podstatnú časť vášho tela. Vaše ruky či nohy. Polovicu tváre. A nezabudnime, že vám začnú zlyhávať telesné funkcie. A to sme ešte nespomenuli kardiovaskulárne problémy alebo dýchanie. No aspoň ste v obraze.

 

CUKROVKA

 

V súčasnosti kategorizujeme väčšinu foriem cukrovky do troch skupín:

  • typ 1, pri ktorom imunitný systém ničí bunky produkujúce inzulín,
  • typ 2, pri ktorom má jedinec príliš málo inzulínu, alebo ho jeho telo nedokáže spracovať,
  • tehotenská cukrovka, ktorá sa môže objaviť v priebehu tehotenstva, pokiaľ ženské hormóny bránia produkcii inzulínu.

Táto kniha sa zaoberá najmä cukrovkou typu 2 a hlavnými vinníkmi jej vzniku, jej priebehom a zvládaním.

Už v roku 1990 som vnímal krízu súvisiacu s periférnou diabetickou neuropatiou, vredmi na nohách a amputáciami, ako priamymi následkami nárastu výskytu cukrovky. Počet osôb s diagnózou diabetu typu 2 narastá raketovým tempom, dokonca ju dostávajú aj deti. Zapamätajte si, že je veľmi dobre známe, že toto chronické ochorenie priamo súvisí so životným štýlom. Skombinujte stravu s vysokým obsahom cukru (vrátane ovocia, medu a škrobu, ktoré sa počas procesu trávenia menia na rôzne množstvá cukru) s nedostatkom telesného cvičenia a konečným výsledkom bude cukrovka typu 2 so všetkými neslávnymi komplikáciami, ktoré so sebou prináša.

 

Väzba medzi cukrom a diabetom mellitus 2. typu je definujúcim znakom choroby. Slovo diabetes pochádza z gréckeho slova diabainein a znamená ,výpusť, vo význame odčerpávať vodu z tela (odkazujúc na zvýšené močenie spojené s týmto ochorením). Mellitus pochádza z gréckeho slova s významom ,sladký'. Spojte ich a získate verný opis jedného z príznakov cukrovky - ,sladký moč'. Po tisíce rokov lekári ochutnávali moč pacienta, a ak bol sladký, diagnózou bol diabetes mellitus. Ďalší spôsob, akým diagnostikovali diabetes v staroveku, bolo pozorovať, či moč človeka priťahuje včely. Dnes k tomu pristupujeme o čosi sofistikovanejšie a používame krvné testy na kontrolu hladiny glukózy v plazme (hladiny cukru v krvi).

Existujú aj chirurgicky alebo chemicky vyvolané typy cukrovky, rovnako ako latentná autoimunitná cukrovka, ale tými sa tu nebudeme zaoberať.

Recenzie

Zatvoriť
Peter Adamecký - Igor
Pexeso krásy Bratislavy

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Skroť svoj cukor (Richard P. Jacoby; Raquel Baldelomar)