Strojárstvo a technika
Bezdotykové metódy merania geometrických veličín
Monografia je venovaná základným princípom optických meracích metód využívaných v priemyselnej metrológií rozmerov a tvarov súčiastok vyrábaných pokročilými výrobnými technológiami a ich aplikáciám...
Posielame
do 3 pracovných dní
Technické kreslenie pre 1. ročník UO strojárstvo
Cieľom učebnice je naučiť žiakov technických učebných odborov čítať strojnícke a elektrotechnické výkresy, rozumieť údajom na nich uvedených, používať normalizované spôsoby označovania súčiastok a komponentov, orientovať sa v normách, katalógoch a technickej dokumentácii, vedieť kresliť jednoduché náčrty strojníckych súčiastok, zostáv a schematické výkresy. Prvé časti učebnice tvoria základný kurz technického...
Posielame
do 3 pracovných dní
Funkčné povlaky na vnútorných valcových plochách
V priemyselnom využití je ochrana funčkných povrchov používaných kovových súčiastok veľmi potrebná najmä ak treba chrániť vnútorný povrch súčiastky v tvare rúry. Elektrolytické pokovovanie je jedna z najčastejšie používaných technológií na ochranu povrchu voči vonkajším vplyvom.
Posielame
do 3 pracovných dní
Nauka o materiálech pro 1. a 2. ročník SOU učebního oboru truhlář
Učebnice se zabývá dřevinami, dřevem, materiály na bázi dřeva, materiály vyrobenými chemickým zpracováním dřeva a ostatními materiály vyrobenými z jiných hmot než dřevo. Dále pojednává o plastech používaných na výrobu konstrukčních dílců nábytku, nábytkových krytinách, lepidlech, jejich složení, vlastnostech a druzích používaných v dřevozpracujícím průmyslu, materiálech pro povrchovou úpravu výrobků...
Posielame
do 3 pracovných dní
Stavební technologie II. pro SOU
Učebnice je určena žákům 2. ročníku SOU a popisuje způsoby zakládání, zemní práce, a druhy základů, kanalizaci a bytová jádra, železobetonové konstrukce, příčky, stropy, klenby, způsob omítání. Hlavní pozornost věnuje progresivním způsobům prací a klade důraz na bezpečnost při práci.
Dostupnosť:
Predobjednávka
(vychádza 28.02.2021)
Pasívne mikrovlnné prvky
Učebnica Pasívne mikrovlnné prvky rozoberá problematiku základných vlastností mikrovlnných pasívnych prvkov, a to predovšetkým z hľadiska ich špecifických vlastností, ako aj ich vzájomnej súčinnosti. Výklad je podaný predovšetkým fenomenologicky a úzko súvisí s experimentálnym využitím opisovaných prvkov. Aj napriek tomu, že zámerom učebnice nebolo podať teoretický výklad zo širšieho pohľadu,...
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 3. ročník učebného odboru kuchár
Učebnica technológie je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V receptúrach je uvedené množstvo surovín (hrubá hmotnosť) potrebných na prípravu 10 porcií, ak nie je uvedené inak. Učebnica tiež poskytuje ucelený prehľad...
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 3. ročník učebného odboru pekár
V jednotlivých kapitolách učebnice je postupne vysvetlená technológia výroby jemného pečiva a ostatných pekárskych výrobkov (sucháre, maces, tyčinky, chrumky a i.). V učebnici sa tiež nachádzajú informácie o metodike a postupoch pri prevádzkovej kontrole, poznatky o trvanlivosti a spôsoboch jej predlžovania, ako aj o predaji pekárskych výrobkov.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 2. ročník učebného odboru pekár
Učebnica technológie poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané tak, ako sa realizujú v malých, stredných, ale aj veľkých priemyselných pekárňach. Pri dôležitých technologických operáciách poskytuje prehľad strojných zariadení. Súčasťou učebnice sú tiež technologické výpočty, prehľad jednotlivých...
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia 3 pre 3.ročník UO cukrár
Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie kvality cukrárskych výrobkov, balenie, skladovanie a preprava polotovarov a výrobkov, výrobno-technická evidencia.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 2. ročník učebného odboru kuchár
Podstatou učiva sú jedlá z masa jatočného dobytka.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 1.roč. UO pekár/2
Druhá časť učebnice technológie zahŕňa vlastný technologický postup pri výrobe pečiva: prípravu cesta, jeho zrenie, delenie a tvarovanie, dokysnutie vytvarovaných cestových kusov a pečenie pečiva.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 3.ročník UO mäsiar
Učebnica poskytuje poznatky, informácie z oblasti spracovania rýb, hydiny, zveriny, pštrosov, ktorých chov sa rozširuje.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Odevná technológia 3 UO krajčír
Učebnica Odevná technológia 3 je odborná publikácia pre žiakov učebného odboru krajčír 3. ročník so zameraním na univerzálne šitie odevov.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia 2/2 pre 2.ročník UO cukrár/2
V technológií pre druhý ročník v druhej časti cukrárov sa žiaci oboznámia s charakteristikou a rozdelením šĺahaných hmôt, trených hmôt, jadrových hmôt a o smotanových výrobkoch.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 1. ročník učebného odboru kuchár
Učebnica obsahuje základné a správne zásady pri príprave jedál, sú v nej úvedené aj receptúry. Druhé vydanie.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Odevná technológia 2 UO krajčír
Učebnica Odevná technológia 2 je odborná publikácia pre žiakov učebného odboru krajčír 2. ročník so zameraním na univerzálne šitie odevov.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia 2/1 pre 2.ročník UO cukrár/1
V technológií pre druhý ročník cukrárov sa žiaci dozvedia o charakteristike a histórií medu, o histórií pernikárstva, o príprave listového cesta a o koloidných roztokoch a ich použití v cukrárskej výrobe.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 1.roč. UO pekár/1
Učebnica pekárskej technológie pre prvý ročník sa zaoberá výrobou pšeničného pečiva .Žiaci sa dozvedia o histórií pekárskej výroby, o prehľade sortimentu pekárskych výrobkoch, ako aj o zásadách hygieny, sanitácie a bezpečnosti pri práci.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 2.ročník UO mäsiar
Podstatná časť učebnice sa venuje deleniu /rozrábaniu/ masa a jeho triedeniu na výsek a na výrobu.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia 1 pre 1.ročník UO cukrár
Učebnica obsahuje históriu cukrárskej a cukrovinkárskej výroby, prepočty surovinových noriem, úpravu cukru varením, cukrárske náplne a cukrárske krémy, polevy, tuhé tukové cestá, čajové a praížske pečivo, odpaľované cesto.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Technológia pre 1.ročník UO mäsiar
Prvá časť učebnice oboznamuje so základnou surovinou, jej vlastnosťami a zložením.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané
Odevná technológia 1 UO krajčír
Učebnica Odevná technológia 1 je odborná publikácia pre žiakov učebného odboru krajčír 1. ročník so zameraním na univerzálne šitie odevov.
Dostupnosť:
Vypredané
Vypredané